Nettikurssit ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Moni yritys varmasti haaveilee omasta nettikurssistaan, eikä ihmekään, kuulostaahan passiivinen tulo jopa liiankin hyvältä ollakseen totta. Monet hölmöt väärinkäsitykset kuitenkin asettavat kitkaa monen yrittäjän renkaisiin. Toisille tilanne on eri:katso täältä nyt esimerkki siitä, miten verkkokurssin toteutuksen voi hoitaa hyvin. Monet yritykset, kuten Unibet, tarjoavat työntekijöilleen ilmaisia verkkokursseja. Mitkä sitten ovat näitä hölmöjä väärinkäsityksiä, jotka pitäisi torpata heti alkuunsa? Lue tästä artikkelista ne yleisimmät.
1. Kurssin sisältö on vaikeasti toteutettavissa ja tuottaa eniten hankaluuksia matkaan
Monella on sellainen kuva, että kurssille on erittäin vaikea tuottaa sisältöä. Tämä kuvitelma on kuitenkin väärin. Jos olet miettinyt jonkin nettikurssin toteuttamista, todennäköisesti olet alasi ammattilainen. Siispä kurssin sisällön tuottamisen pitäisi olla sinun helpoin tehtäväsi. Totta kai se on haaste ja vie aikaa, mutta loppujen lopuksi se on mukavaa ja tuottoisaa puuhaa ja maksaa itsensä varmasti takaisin. Sisällön tuottamisen vaikeutta ei siis kannata pitää kynnyksenä aloittaa omaa verkkokurssia.
2. Kurssin tekninen puoli on vaikeasti toteutettavissa ja on jokaiselle suurin haaste
Toinen yleinen harhakuva on se, että kurssin teknisen puolen toteutus olisi haasteista suurin. Tämäkin on väärin isolla V:llä. Nettikurssin perustaminen ei vaadi taikoja tekniikan saralta. Itse asiassa, se ei oikeastaan vaadi yhtään minkään näköistä erikoisosaamista, ellet ole rakentamassa erittäin monimutkaista kurssia. Kurssin voi helposti järjestää vaikkapa sähköpostitse tai Facebook-ryhmänä. Siispä ihan kaikista pieninkin taitotaso tekniikan saralla riittää.
3. Kurssille löytyy asiakkaita kuin itsestään
Moni kuvittelee unelmissaan, että kun kurssi on valmistunut, alkaa asiakkaita tulvimaan luoksesi kuin itsestään. Kovinkaan usein tämä ei ole realiteetti. Usein todellisuus on se, että asiakkaiden saaminen tulee olemaan vaikein tehtäväsi. Nykyäänhän nettikurssit ovat suositumpia kuin koskaan – joten myös kilpailua on ennen näkemättömän paljon. Siksi kannattaakin jo ennen kurssin tekemisen aloittamista kannattaa miettiä omaa kohderyhmäänsä ja tulevaa markkinointi urakkaa.
4. Kurssin sisältö valmistuu nopeasti ja voit heti alkaa tahkoamaan sillä rahaa
Moni ajattelee virheellisesti, että kurssin laittaa kokoon parissa illassa ja myynti lähtee siitä sitten raketin omaiseen nousuun. Se on väärin. Verkkokurssin rakentaminen vie vähintään yhtä paljon vaivaa kuin luokkahuoneessakin järjestettävä kurssi. Toden näköisesti nettikurssi vaatii sinulta jopa enemmän kuin perinteinen kurssi. Jos siis haaveilet netti kurssin rakentamisesta, varaa siihen aikaa. Paljon aikaa. Sitä voi ajatella jälkikäteen passiivisena tulona, mutta suunnitteluaika on hyvinkin aktiivista ja tulee vaatimaan sinulta paljon.