Verkkokurssien hyödyt

Jos olet jonkin alan asiantuntija, voit helposti pistää parhaat neuvosi pakettiin verkkokurssin muodossa. Tämä mahdollistaa oman osaamisen myymistä ilman oman aikansa tuhlaamista. Nettikurssit ovat monesti perinteisiä kasvokkain järkättyjä kursseja kätevämpiä. Nettikurssit tarjoavat upeita mahdollisuuksia niin yrittäjälle, kouluttajalle, valmentajalle kuin kotona opiskelevallekin. Tässä artikkelissa on listattu asioita, jotka tekevät nettikursseista niin hyviä.

Mitä hyötyä nettikursseista on opiskelijalle?

1. Verkkokurssin voi usein aloittaa koska vain

Monet verkkokurssit mahdollistavat aloittamisen silloin kun sinulle sopii. Tämä on erityisen kätevää opiskelijalle, sillä voit aloittaa opiskelun juuri sitten kun sinulla on siihen aikaa ja kiinnostusta.

2. Verkkokurssilla voi opiskella oman aikataulun puitteissa

Verkkokurssi mahdollistaa opiskelun juuri silloin kun sinulle sopii. Jos sinulla on vaikkapa pieniä lapsia, voit ajoittaa opiskelusi heidän nukkuma-aikoihinsa. Sinun ei tarvitse opiskella valmiiksi määrättyjen aikataulujen puitteissa.

3. Verkkokurssilla voit opiskella missä vain

Nettikurssi mahdollistaa sen, että voit opiskella mistä päin maailmaa tahansa, kunhan käytössäsi on internet-yhteydellinen päätelaite – ihan vaikka älypuhelin! Sinun ei enää tarvitse matkustaa toiseen kaupunkiin tai maahan saadaksesi koulutusta alan parhaalta. Voit opiskella vaikka bussissa tai aurinkorannalta käsin!

4. Verkkokurssit ovat yleensä perinteisiä kursseja edullisempia

Nettikurssin voit usein saada huomattavasti edullisemmin kuin vastaavanlaisen perinteisen kurssin. Verkkokursseilla myyjä ei myy aikaa vaan pelkkää osaamista.

5. Verkkokursseilla voit oppia sellaisilta ammattilaisilta joiden oppiin et muuten pääsisi

Nettikurssit mahdollistavat oppimisen sellaisilta ammattilaisilta, joiden oppiin sinulla ei muuten olisi mitään mahdollisuutta päästä käsiksi, ei ainakaan läheskään niin helposti ja edullisesti.

6. Verkkokurssin materiaalit mahdollistavat helpon kertaamisen

Verkkokurssimateriaali on usein yksinkertaisesti käytössäsi ja mahdollistaa yksinkertaisen kertaamisen. Esimerkiksi videoiden edestakaisin kelaaminen varmistaa sen, että opit varmasti asian hyvin eikä mikään mene sinulta ohi.

7. Verkkokurssi on tiivis ja harkittu paketti

Kouluttaja on videokurssia laatiessaan joutunut miettimään useaan kertaan sisältöä ja rakennetta, ja jotta tuotteesta tulee hyvin myyvä, on se oltava aivan loppuun asti rukattu ja hiottu. Siispä voit olla varma, että verkkokurssista on karsittu kaikki turha jaarittelu, mitä perinteisellä kurssilla varmasti tulee. Verkkokurssi on tiivis ja harkittu setti.

8. Verkkokurssi on jäsennelty kokonaisuus

Monesti verkkokurssi tarjoaa sinulle materiaalit jäsennellysti, jolloin sinulle annostellaan kurssin edetessä aina oikea määrä kurssimateriaalia. Näin pystyt etenemään sopivalla tahdilla helposti. Verkkokurssi on ikään kuin henkilökohtainen valmentaja, joka kannustaa menemään eteenpäin.

Mitä hyötyä nettikursseista on kouluttajalle?

9. Verkkokurssi erottaa sinut kilpailijoista

Verkkokurssit erottavat sinut kilpailijoistasi – ei ihan jokainen tekijä tarjoa verkkokursseja osaamisestaan, vai mitä? Lähde sinäkin mukaan nettikurssien maailmaan. Yhä useammalle asiakkaalle verkkokurssi on ensisijainen vaihtoehto.

10. Verkkokurssin avulla voit opettaa yhä useampaa

Kun muutat kurssisi verkkokurssin muotoon, voit ottaa vastaan yhä useampia asiakkaita ja levittää osaamistasi laajemmalle. Enää ei tarvitse toimia sinun aikasi ja läsnäolemisesi puitteissa. Kun kurssi on kerran tehty, sitä voi myydä rajattomasti.

11. Verkkokurssin voi hinnoitella edullisemmin – ja saada enemmän asiakkaita

Verkkokurssia on mahdollista myydä huomattavasti edullisemmin kuin samaa kurssia luokkahuoneopetuksena, sillä verkkokurssi ei enää myy aikaasi ja sitä voi myydä loputtomasti. Edullisempi hinta varmistaa myös laajemman asiakaskunnan!

12. Verkkokurssi säästää aikaasi

Verkkokurssi säästää aikaa – ja hermoja. Sinun ei tarvitse enää matkustella sinne tänne ja toistella samoja asioita lukemattomia kertoja. Kun verkkokurssi on tehty hyvin, se kouluttaa rutiininomaisesti ja sinulle jää aikaa rentoutumiseen.

13. Verkkokurssin kävijät muodostavat yhteisön

Kun samaa verkkokurssia käyttää useita eri opiskelijoita, muodostavat he keskenään yhteisön ja tukiverkoston, joka on heille suuri lisäarvo. Muilta opiskelijoilta voi kysyä kokemuksia ja neuvoja.