Nettikurssin järjestäminen

Yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä ovat nettikurssit. Jos olet vaikkapa yrittäjä, olet ehkä haaveillut sellaisen pitämisestä. Ja nettikurssi onkin hyvä mahdollisuus saada markkinoitua omaa bisnestä sekä saada lisää tuloja omaan taskuun.

Tämä artikkeli esittelee lyhyesti eri tapoja järjestää nettikurssi. Osaamattomuus on usein yksi syy, miksi nettikurssin järjestäminen jää usein vain unelmaksi. Artikkelissa käydäänkin läpi eri tapoja kurssin käytännön toteutukseen.

Suljettu Facebook -ryhmä voi toimia aktiivisen nettikurssin alustana

Nettikurssin järjestäminen ei välttämättä vaadi erikoisosaamista. Suljetun Facebook -ryhmän voi luoda kuka tahansa, ja se on helppoa ja ilmaista. Facebook onkin ehkäpä helpoin tapa aloittaa nettikurssin pitäminen, eikä sen kummempaa alustaa kaivata, kunhan kurssin sisältö itsessään on harkittu ja laadukas. Suljettu Facebook -ryhmä on hyvä alusta aktiiviselle kurssille, jossa ryhmä voi edetä samaa tahtia keskenään.

Käytännössä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin perustaa suljettu Facebook-ryhmä ja kutsua ihmisiä liittymään mukaan. Tämä tapahtuu sähköpostiosoitteiden avulla, jolloin sivuston sisältö ei ole avointa ulkopuolisten silmille

Facebook on hyvä vaihtoehto koska ihmiset viettävät nykyään suuren osan ajastaan sosiaalisessa mediassa, Facebook mukaan lukien. Ja jo ennestään tutussa ympäristössä heidän ei tarvitse opetella minkään uuden alustan käyttämistä, vaan oppiminen tapahtuu siellä missä he jo ovat. Käyttäjät vain liittyvät uuteen ryhmään, ja oppiminen voi alkaa.

Facebook-ryhmä on monipuolinen ja helppo alusta myös nettikurssin järjestäjälle, sillä Facebook tarjoaa ryhmän ylläpitäjälle monipuoliset työkalut. Voit helposti jakaa tekstiä, tiedostoja, kuvia ja videoita, tai luoda vaikkapa kyselyn.

Sähköpostitse käyty kurssi

Myös sähköposti tarjoaa helpon alustan kurssin pitämiselle. Kurssin pitäminen onnistuu sinulta sen enempää toimenpiteitä vaatimatta, sillä viestin automatisointi -toiminto voi lähettää ne sinun puolestasi. Tällöin asiakas voi aloittaa kurssin juuri milloin ja missä hänelle sopii, ja hän alkaa automaattisesti saamaan viestejä tietyin väliajoin kurssin aloittamisen jälkeen.

Sähköposti on alustana hyvin kätevä. Nykyään kaikilla on käytössään sähköpostiosoite ja moni tarkistaa saapuneet viestit säännöllisesti, usein päivittäin. Sähköpostin avulla voit toimittaa helposti mitä tahansa materiaalia. Sähköpostin miinuspuolena on kuitenkin yhteisön puute.

Sähköpostitse järjestetyn kurssin voi panna alulle vaikkapa Active Campaign -nimisellä ohjelmalla. Ohjelma automatisoi viestit lähtemään kohteelle tietyin väliajoin.

Campwire tarjoaa helpon ja kätevän alustan nettikurssin pitämiselle

Campwire on helppo maksullinen alusta nettikurssin pitämiselle. Campwire on oma järjestelmänsä, joka mahdollistaa kaiken aina kurssin järjestämisestä sen myymiseen saakka. Tämä kuitenkin edellyttää, että opettelet uuden, vaikkakin hyvin simppelin järjestelmän käytön.

Campwire toimittaa kurssin modernille käyttäjälle mieluisalla ja yksinkertaisella tavalla. Myös kouluttajalle järjestelmän käyttö on helppoa. Hinta saattaa varsinkin alussa olla kuitenkin korkeahko, etenkin jos kurssia ei ole ennakkomarkkinoitu ja myyty etukäteen. Mutta hinta maksaa hyvässä kurssissa itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin. Ei muuta kuin suunnittelemaan!